Operatie de varice

Interventie chirugicala operatia de varice

Interventie chirugicala operatia de varice

OPERATIE DE VARICE

Varicele pot fi operate. Daca aveti varice si ezitati sa va operati, nu trebuie sa va fie teama pentru ca este vorba despre o operatie simpla, ale carei rezultate sunt surprinzatoare.

Pentru operatie de varice puteti opta fie pentru chirurgie, fie pentru scleroterapie.

Laserul reprezinta tehnica viitorului in tratamentul varicelor.

In anumite conditii, varicele pot fi tratate si cu ajutorul laserului. Aceasta tehnica moderna consta in introducerea unei fibre laser pe cale cutanata pentru cauterizarea venei. Lumina razei se transforma in caldura cu o anumita lungime de unda, incalzeste sangele care la randul sau incalzeste peretele venei. Tinta undelor laser este hemoglobina si apa din sange.

Aceasta operatie de varice cu laser endovenos poate fi realizata intr-un cabinet medical, durata totala a operatiei fiind de aproximativ o ora, apoi pacientul poate sa mearga acasa si sa-si continue activitatile normale.

Avantajul tehnicii laser in operatia de varice,  este ca se poate efectua ambulatoriu, sub anestezie locala. Este o tehnica a viitorului deoarece se dovedeste a fi simpla, eficienta si putin invaziva.

Recomandari dupa operatie de varice

Dupa operatia de varice este recomandata purtarea unor ciorapi speciali de stringere .Bandajul lejer compresiv este pus pe picioare pentru a limita aparitia hematoamelor (vinatai) si va putea fi scos dupa doua zile de la aceasta operatie de varice.
Apoi, pacienta trebuie sa poarte ciorapii speciali timp de o luna dupa operatia de varice.

Contraindicatii  pentru operatia de varice

Contraindicatiile pentru operatia de varice  privesc, in general, femeile insarcinate, cele care alapteaza, cele care au suferit anterior de flebita, cele care au probleme legate de infectii, precum ulceratiile sau gripa, dar in aceste cazuri contraindicatiile sunt temporare.

Acestora li se adauga toate persoanele care prezinta riscul de arterita sau care au antecedente familiale de by-pass coronarian, diabet, colesterol.

Analize inainte de operatie de varice:

  • hemoleucograma
  • teste de  coagulare (pt, aptt, inr, ts, tc)
  • glicemie
  • VSH
  • markeri hepatita B si C, HIV
  • electrocardiograma (EKG)

Inainte de orice operatie de varice, in afara analizelor uzuale este necesara si o ecografie Doppler.